ماده۴۹ـ کلیه جایگاه های کار در ارتفاع باید دارای محل استقرار، پاخور، نرده حفاظتی و راه دسترسی ایمن مطابق با استانداردهای معتبر باشد. (شکل ۳۲)
ماده۵۰ ـ اطراف جایگاه کار باید دارای حفاظ متناسب با نوع کار و ایمن باشد و همچنین جایگاه کار و کارگران مربوطه به سامانه متوقفکننده از سقوط تجهیز گردند. (شکل۴۵)
ماده۵۱ ـ عرض جایگاه کار باید متناسب با نوع کار انتخاب شده و در هیچ حالتی نباید از ۶۰ سانتیمتر کمتر باشد.
ماده۵۲ ـ پوششهای کف که برای جایگاه کار استفاده میشوند باید حداقل روی سـه تکیـهگاه نگهداری شوند، مگر آنکه فاصله بین تکیهگاهها متناسب با ضخامت الوار و به گونهای باشد که خطر شکمدادگی بیش از حد یا بلندشدن تخته وجود نداشته و از مقاومت و استحکام کافی برخوردار باشد. (شکل ۳۶)
ماده۵۳ ـ فاصله بین دیوار و جایگاه کار به جز دیوارکوب و نردبانی باید طوری باشد که امکان سقوط کارگر در هیچ حالتی از جایگاه کار ممکن نباشد و در مواردی که کـار بر روی جایگـاه کار بـصورت نشسته انجام میشـود نباید این فاصـله بیش از ۴۵ سانتیمتر باشد.
ماده۵۴ ـ برای جلوگیری از وقـوع حوادث احتمالی، فضای جایــگاه کار باید عاری از هرگونه حفره، دستانداز، پیشآمدگی و سایر موارد مشابه باشد.
تبصره ـ محل ورود افراد از راه دسترسی به جایگاهکار باید دارای حفاظ یا سرپوش لولایی مناسب و ایمن باشد.
ماده۵۵ ـ نصب سرپوش حفاظتی در لبه خارجی جایگاه کار الزامی است.
ماده۵۶ ـ تیرهای پیشآمده جایگاه کار آویزان باید دارای مقاومت، استحکام کافی و پایداری بوده و با اتصالات مناسب به تکیهگاهی ایمن متصل و مهار گردند. (شکل۱۲۰)
ماده۵۷ ـ انتهای هر یک از تیرهای پیشآمده جایگاه کار آویزان باربر باید مجهز به قطعه متوقفکننده باشد. (شکلهای ۱۲۲ و ۱۲۳)
ماده۵۸ ـ طناب جایگاهکار آویزان باید مطابق با شرایط ذیل باشد:
الف ـ با ضریب اطمینان ۱۰ برای رشتهای و فیبرها و ضریب اطمینان ۶ برای سیم فولادی
ب ـ حداقل دو دور انتهای طناب روی قرقره یا پولی باقی مانده باشد.
ج ـ فاصله طنابها از یکدیگر حداکثر ۳/۵ متر
ماده۵۹ ـ فاصله جایگاه کار آویزان از سازه باید به گونهای باشد که به هیچ عنوان احتمال تماس یا برخورد جایگاهکار با سازه وجود نداشته باشد.
ماده۶۰ ـ در صورت عدم استفاده از جایگاهکار آویزان باید نسبت به جمعآوری یا مهار آن به سازه اقدام گردد .
ماده۶۱ ـ کشندههای موتوری (وینچ) یا تجهیزات بالابر جایگاهکار آویزان باید بصورت مناسبی روی تکیهگاه متصل، مهار و قابل بهرهبرداری باشند. (شکلهای ۱۲۳و ۱۲۱)
ماده۶۲ ـ استقرار بیش از دو نفر در جایگاهکار آویزان با راهانداز دستی ممنوع است.
ماده۶۳ ـ کلیدهای قطع و وصل جایگاهکار آویزان باید به گونهای باشد که پس از برداشتن فشار دست از روی آن موتور فورا متوقف شده و جایگاه را بصورت ایمن نگه دارد. (شکل ۱۲۲ )
ماده۶۴ ـ طنابهای جایگاهکار آویزان باید به مرکز تیرهای پیش آمده متصل شده و نیروهای حاصل از این اتصال باید مستقیما به قرقره انتقال یابد.
ماده۶۵ ـ جایگاهکار دیوارکوب باید از جنس فلز مقاوم با عرض حداکثر ۷۵ سانتیمتر قادر به تحمل حداقل نیروی ۱۷۵ کیلوگرم وارده به قسمت جلوی آن باشد.
ماده۶۶ ـ چنانچه جایگاهکار در مکانی قرار گیرد که زیر آن آب یا خطر غرقشدگی وجود دارد کارفرما مکلف است جلیقه نجات برای عامل کار در ارتفاع و تیم امداد و نجات با تجهیزات مناسب فراهم نماید.
ماده۶۷ ـ جایگاهکار باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه مواد لغزنده بوده و از سقوط اشیاء و عدم تعادل فرد روی آن جلوگیری نماید.